Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés

MEGÉRKEZTEK KOMLÓRA AZ "ÚJ" HELYI BUSZOK

2022. január 19. - BánLászló

luu-917_y.jpg

Az új szerzemények egyike Komlón

(Fotó: Rozs Bence)

Mint ahogy korábban elsőként írtunk róla, Szombathelyről helyeztek át autóbuszokat Komlóra, amivel jelentősen fiatalodik a helyi flotta. A 2010. decemberében gyártott járművek 2011. januárjában kezdték meg munkájuk a vasi megyeszékhelyen, ahol a 2022. január 1-jén bekövetkezett szolgáltatóváltásig szállították az utasokat. A járművekről lekerül a szombathelyi arculat, azaz a kék csíkok és fehérben állnak folyamatosan forgalomba Komlón. A LUU-914-től 917-ig tartó rendszám kiosztású járművek 106 utas szállítására alkalmasak, alacsonypadlósak és háromajtósak. A komlói helyi forgalomban szolgáló autóbuszok átlagéletkora eddig 17,2 év volt, most a 4 darab Credo BN12 érkezésével, valamint a nyáron forgalomba állt Credo EN12 típusú autóbuszokkal 11-12 évre szorította vissza az átlagéletkort a Volánbusz Zrt. Az Ikarusokat folyamatosan kivonja a társaság.

2022. január 19. 

A bejegyzés trackback címe:

https://komloitomegkozlekedes.blog.hu/api/trackback/id/tr3716818688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Földes Balázs 2022.03.26. 19:29:20

Igazán megérte. Már volt szerencsém utazni is valamelyikükkel. A Credo-tól megszokott, és elvárt szintet teljesítik. Plusz pont a hátfali szélvédőnél elhelyezett vonaljelző is. A belső tér tágas, nagyon is. Éppen itt volt az ideje a flotta fiatalításnak. Én is szerettem/ szeretem az Ikarust, de lássuk be végre, az is egy korszak volt, amely lezárult. Sok helyről kapom, hogy mert a fiataloknak mindig az új kell, meg hogy ha egy buszon nincs klíma, az már nem jó. Kérdem én: Miért nem lehet az újra igent mondani, miért kell a régi után kapkodni akkor is ha a világ összedől? Fiatalodik végre Komló, kezdi levetkőzni magáról a régi szénporos, koszos, kinézetét. Végre kezd egy élhető kis ékszeres doboz lenni, és ehhez hozzátartozik a pályaudvar, a buszpark, és úgy az egész város. Ez így kell, hogy legyen.
süti beállítások módosítása