Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés

MEGMENTENÉK A LÁNGVÁGÓTÓL KOMLÓ EGYKORI IKARUSÁT

2022. május 12. - BánLászló

Nemes céllal kezdett adománygyűjtésbe a Vasúti Múzeum Palotabozsok Hagyományőrző Egyesület, szeretnék megvásárolni és ezzel megmenteni a végleges bontástól Komló egykori Ikarus autóbuszát, amely jelenleg a selejtek között várja sorsa jobbra fordulását. A Volánbusz Zrt.-vel történt egyeztetésük után, most adódik lehetőségük az Ikarus 260.30M típusú autóbusz megvásárlására, ezzel egy ikonikus magyar jármű menekülhetne meg és lenne később mindenki számára megtekinthető.

flr.jpg

Ez az autóbusz, amely képünkön (Rozs Bence fotója) látható, 2000-ben érkezett Komlóra és a közelmúltig a Volánbusz helyi üzeménél szolgált. A FLR-539-es rendszám nem a gyári jelzése, új korában a HGR-306, később pedig a JOM-902-es rendszámot is viselte. Összesen két darab közlekedett ebből a 260.30M típusból Komlón, társát a HGR-350 > JOM-903-at év elején selejtezték, több mint húsz éven át szállították a komlói utasokat.

A Vasúti Múzeum Palotabozsok Hagyományőrző Egyesület Baranya megyében, az egykori 64-es számú vasútvonalon elhelyezkedő Palotabozsok egykori vasútállomásán működik. Számos vasúti relikvia mellett, egy Abmot motorvonat és BCX mellékkocsija, valamint egy IFA teherautó is gazdagítja már a gyűjteményüket. Az egyesületnek más kiadások mellett, most forrást kell találnia, hogy az autóbusz valóban hozzájuk kerülhessen és így a későbbiekben bárki számára látogatható legyen. Ehhez kérik minden olyan személy, vagy vállalkozás segítségét, akiknek fontos a jármű megmentése az utókornak és lehetőségei szerint egy tetszőleges összeggel hozzá tud járulni ehhez a nemes célhoz. Az autóbusz vételára 290.000 Ft + ÁFA, ami 368.000 Ft-ot jelent. Az adományokat 2022. június 15-ig, az alábbi számlaszámon fogadják:

Vasúti Múzeum Palotabozsok Hagyományőrző Egyesület Takarékbank:

50400106-18154867 (a közleménybe kérik beírni: BUSZ)

flr2.jpg

A szóban forgó autóbusz még eredeti fényezéssel.

Ha sikeres lesz az adománygyűjtés, még az is elképzelhető, hogy a jármű visszanyeri eredeti külsejét, amely fenti képünkön (Fotó: Szatmári András) is látható. 

A Vasúti múzeum Palotabozsok csapata előre is köszöni a felajánlott segítséget!

2022. május 12.

A bejegyzés trackback címe:

https://komloitomegkozlekedes.blog.hu/api/trackback/id/tr7817829697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása