Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés

Új autóbuszok érkeznek Komlóra decemberben

2023. december 01. - BánLászló
Még decemberben forgalomba áll Komlón az a három darab vadonatúj Credo Econell 12 típusú helyközi kivitelű autóbusz, amelyek érkezéséről korábban már írtunk facebook oldalunkon. A hamarosan megjelenő új járművekkel Komlón térségében, szinte valamennyi helyközi vonalon lehet majd utazni.
3_credo_masolata.png

A most érkező járművek abból az összesen 200 darabos szériából származnak, amelyet idén áprilisban rendelt meg a Volánbusz a Credobus típusokat fejlesztő és gyártó Kravtex-Kühne Csoporttól, összesen 14,3 milliárd forint értékben, írta meg korábban a Magyarbusz.info.

Az elsőként leszállított 27 darab autóbusz Vas, Bács-Kiskun, Baranya, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében már nyár eleje óta közlekedik, ebből kettő a Komló-Dombóvár vasútvonal vonatpótló feladatait végzi. 

vonatpotlo.png

Az AA-JB-563 augusztus óta vonatpótlózik.

A fennmaradó 173 autóbusz utolsó darabjait tegnap adták ki Győrben, így már valamennyi a Volánbusznál van. Komlóra az alábbi rendszámokkal érkeznek a járművek, az új formátum szerint: AE FI-921, AE FI-922, AE FI-923. Baranya vármegyében, az összesen 5 új autóbusszal Komló a nagy nyertes, hiszen Pécs 4, Siklós 3, Mohács és Szigetvár 2-2 új Econellt kapott.

A hazai gyártású járművek légkondicionáltak, elektronikus utastájékoztató rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék, illetve babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és a felszállást segítő rámpával, valamint USB-csatlakozókkal rendelkeznek.

credobelso.jpg

Fotó: Volánbusz Zrt.

Az 75 utas szállítására alkalmas autóbuszokat a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében, az Euro6 emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja.

A MÁV-Volán-csoport flottacsere programjának keretében az elmúlt öt év során a közel 6000 darabos autóbuszállomány már több, mint 40%-a megújult. A tervek szerint év végéig a két és fél ezredik új autóbusz is megérkezik a közlekedési társasághoz, amelynek új járművei ma már az ország minden járásában jelen vannak. A Volánbusz 2022-ben csaknem 540 millió utazást bonyolított le országszerte.

2023. december 1.

A bejegyzés trackback címe:

https://komloitomegkozlekedes.blog.hu/api/trackback/id/tr5618271555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása