Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés

ELINDULT ELSŐ BUDAPESTI JÁRATÁVAL KOMLÓ ÚJ AUTÓBUSZA

2022. november 11. - BánLászló

November 10-én megérkezett Komlóra az a Credo Inovell 12 típusú autóbusz, amelyről október folyamán már hírt adtunk a Komlói Tömegközlekedés Blog felületein. A vadonatúj jármű legelső útja a fővárosba vezetett, a pénteken 9:20-kor induló Komló-Budapest járaton találkozhatott vele első ízben az utazóközönség.
aa_pest.jpg

Elindult a Komló-Budapest járat, a vadonatúj autóbusszal.

Összesen száz darab Credo Inovell 12 vásárlásáról kötött szerződést a Volánbusz Zrt. és a Kravtex Kereskedelmi Kft. idén június 15-én, miután eredményes volt az állami busztársaság még 2021. őszén kiírt, normál padlós helyközi kivitelű autóbusz beszerzésére irányuló közbeszerzési eljárása. Az országos és regionális vonalakra szánt autóbuszok most novemberben érkeznek a közlekedési cég flottájába, Baranyába összesen négyet csoportosítottak. Szigetvár kettő, Siklós és Komló egy-egy korszerű járművel gazdagodott. 

249_1.jpg

A csütörtök esti megérkezés után a komlói parkolóban.

Az új autóbusz több vonalon is közlekedik majd. Hétfőtől-csütörtökig a Komló-Kaposvár, Kaposvár-Pécs, Komló-Mánfa-Pécs viszonylatokon lehet vele utazni. Pénteken 9:20-kor Komlóról Budapestre, 15:05-kor Budapestről Komlóra közlekedik, szombaton Pécs-Mánfa-Komló között ingázik. Vasárnap pedig ez az autóbusz szállítja a 12:10-kor induló Komló-Tamási-Siófok-Székesfehérvár járat utasait. 

belsoter_masolata.jpg

A belső tér is igen tetszetős. 

 

aads_a.jpg

A pénteki indulás előtt, ragyogó napsütésben az autóbusz-állomáson. A kijelzőn a 1136-os vonalszám és a Komló-Bonyhád-Budapest felirat.

Technikai paraméterek:

A busz már az új formátumú 1000544ae0.png rendszámmal érkezett, négy betű, három szám struktúrában. A Magyarbusz.info szakportál leírása szerint a Volánbusz legújabb Inovelljei is 73 fő egyidejű szállítására alkalmasak és 30 kW hűtőteljesítményű klímaberendezéssel, fedélzeti biztonsági kamerarendszerrel, tolató- és forgalomfigyelő kamerával, GPS-vezérelt LED-es rendszerű szöveges kijelzőkkel és beltéri LCD-monitorral egyaránt kiegészített audiovizuális utastájékoztató rendszerrel, valamint az üléseken USB-töltőpontokkal is felszerelték őket. Az autóbuszokba a Credobus más típusaiban is megtalálható Euro 6-os, 6728 cm3-es, 286 lóerős, hathengeres FPT (Iveco) NEF 6 dízelmotor került ZF-AS Tronic lite robotizált sebességváltóval párosítva. A távolsági utazásokhoz szükséges tágas csomagtérrel is rendelkezik a jármű.

Komló helyközi flottája az elmúlt egy évben összesen hét új autóbusszal fiatalodott, a Volánbusz Zrt. korábban négy Volvo 8900-as, két Credo Econell járművet helyezett a komlói üzemhez. A most érkezett Credo Inovell után legközelebb tavasszal érkezhet új autóbusz a városba, akkor kezdik el szétosztani azt az 50 darabos Volvo 8900 flottát, amelyek közbeszerzési eljárása szintén egy éve indult el. Az igen népszerű háromtengelyes autóbuszokból márciusban újabb 2-3 darab érkezhet Komlóra, tovább enyhítve a járatokon a megyeszékhely és a város között jellemző zsúfoltságot.

 

2022. november 11.

A bejegyzés trackback címe:

https://komloitomegkozlekedes.blog.hu/api/trackback/id/tr3317975484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása