Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés

VADONATÚJ TÁVOLSÁGI AUTÓBUSSZAL GAZDAGODIK KOMLÓ

2022. október 22. - BánLászló

Megkezdődött annak a 100 darabos autóbuszflottának a szétosztása, amelyek beszerzéséről a Volánbusz Zrt. és a Kravtex Kereskedelmi Kft. kötött szerződést még nyár elején, azt követően, hogy eredményesen zárult az állami busztársaság még 2021. őszén elindított, összesen 140 darab M3/II osztályú normálpadlós helyközi kivitelű autóbusz beszerzésére irányuló közbeszerzési eljárása. A győztes cég a Credo Inovell 12 típussal nyerte a tendert, ezek érkeznek most az ország különböző pontjaira, például Komlóra is.

inovell.jpg

A Credo Inovell 12

(Fotó: Volánbusz Zrt.)

Ezúttal nem valahonnan átcsoportosított, vagy használt autóbusz érkezik Komlóra, hanem egy vadonatúj Credo Inovell 12 típussal gazdagodik a buszállomány. A komlói üzemhez tavaly ilyenkor két darab Credo Econell 12 típus került, decemberben pedig négy darab Volvo 8900-as autóbusz állt forgalomba, most pedig az újonnan indított távolsági járatok minőségibb kiszolgálása érdekében fiatalodik tovább a buszflotta. 

inovell3.jpg

Ilyen lesz a Komlóra kerülő autóbusz is.

(Fotó: Volánbusz Zrt.)

A Volánbusz legújabb Inovelljei is sárga színben készültek, rajta a fekete céglogóval. Ahogy a Magyarbusz(info) szakportál összefoglalójából kiderül a járművek 73 fő egyidejű szállítására alkalmasak és egy 30 kW hűtőteljesítményű Eberspächer klímaberendezéssel, fedélzeti biztonsági kamerarendszerrel, tolató- és forgalomfigyelő kamerával is felszerelték őket. Ezenkívül GPS-vezérelt LED-es rendszerű szöveges kijelzőkkel és beltéri LCD-monitorral kiegészített audiovizuális utastájékoztató rendszerrel, valamint az üléseken USB-töltőpontokkal is találkozhat majd az utazóközönség. Az autóbuszokba a Credobus más típusaiban is megtalálható Euro 6-os, 6728 cm3 lökettérfogatú, 286 lóerős (210 kW), hathengeres FPT (Iveco) NEF 6 dízelmotor került ZF-AS Tronic lite robotizált sebességváltóval párosítva.

Az új Credo Inovell járművekből információink 4 darab kerül Baranyába, kettőt a szigetvári, egyet a siklósi, egyet a komlói telephely kap. A buszok érdekessége, hogy ezek már az új formátumú rendszámmal érkeznek, Komlón ez lesz az első ilyen autóbusz.

inovell2.jpg

Komlón nem ismeretlen a típus, de eddig fehérben láthatta őket az utazóközönség.

(Fotó: Volánbusz Zrt.)

Az új jármű a tervek szerint elsősorban a Komlóról induló távolsági járatokban fog közlekedni, így jellemzően a Komló-Kaposvár, Kaposvár-Pécs, Pécs-Kaposvár, Kaposvár-Komló, Komló-Budapest és Komló-Siófok-Székesfehérvár vonalakon utazhatnak vele a komlóiak. 

2018. óta soha nem látott ütemben fiatalítja flottáját az állami busztársaság, 4 év alatt eddig 1820 darab új autóbusz állt forgalomba a Volánbusz Zrt. kötelékében és a következő időszakban a flottafiatalítás folytatódik, több mint 600 új jármű áll majd forgalomba országszerte. Ezeket és a most érkező Credo-kat is bemutatják majd a sajtó munkatársainak, ahogy ez korábban is történt.

2022. október 22.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://komloitomegkozlekedes.blog.hu/api/trackback/id/tr5917960078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása