Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés

ÚJ TÁVOLSÁGI JÁRATOK INDULHATNAK KOMLÓRÓL: A CÉL BUDAPEST, SIÓFOK ÉS ORFŰ

2022. március 06. - BánLászló

komlo_volanbusz_volvo_atado_20211210-1536x1024.jpg

Fotó: Komlói Újság

A tavalyi év jelentős fejlesztései után, idén ismét folytatódik a komlói autóbuszos tömegközlekedés fejlesztése. Az új autóbusz-állomás megalapozta a távlati járatbővítések lehetőségét is, hiszen a modern komplexum több távolsági járatot tud fogadni. A Komlói Tömegközlekedés Blog már korábban kezdeményezte a Komló-Budapest vonal bővítését, valamint indítványoztuk, hogy létesüljön közvetlen buszjárat Komló és Siófok, valamint Komló és Orfű között. Most úgy tűnik, hogy jó eséllyel mindegyik megvalósul az idén.

* A Volánbusz Zrt. tájékoztatása szerint már az április 3-tól esedékes menetrendi változásokkal egyidőben elindulhat egy új, közvetlen autóbuszjárat Komló és a főváros között. A tervek szerint a járat a hetek utolsó munkanapján (általában pénteken) 9:20-kor indul majd Komlóról Budapest, Népliget autóbusz-állomásra, ahová 13:10-kor érkezik. A jövőben ez a járat fog visszaindulni péntekenként 15:05-kor Komlóra. Ezzel egy újabb napléptékű fejlesztés valósul meg, hiszen a komlóiak átszállás nélkül, kényelmes autóbusszal érhetik el Budapestet.

* A tavaly nyáron beindult Pécs-Komló-Balatonlelle-Balatonmáriafürdő járat hatalmas népszerűségnek örvendett a komlóiak körében, éppen ezért a Komlói Tömegközlekedés Blognál szükségesnek tartottuk, hogy ezen a vonalon további fejlesztés történjen. Kérésünket figyelembe vette a Volánbusz Zrt., így az idei nyáron már nem csak szombaton és vasárnap, hanem várhatóan csütörtökön és pénteken is közlekedik majd a közkedvelt balatoni járat, sőt kérésünknek megfelelően várhatóan Keszthelyig jár majd, ahol átszállással Hévíz városa is elérhető lesz. 

* A Balaton közvetlen megközelíthetősége érdekében további fejlesztést is kezdeményeztünk. Ennek kapcsán a Volánbusz Zrt. közölte, már vizsgálják a menetrend módosítást annak érdekében, hogy egy meglévő Pécs-Siófok járat Komlón át közlekedjen, így 2022. nyarán már átszállás nélkül utazhatnak a komlóiak a Balaton déli-partjának fővárosába is. A járat szezonális jelleggel, nyáron fog közlekedni, a pontos menetrend még nem ismert, de reggeli indulás várható.

* Ugyancsak nagy igény jelentkezett a Komló-Orfű buszjárat újraindítására, ami évekkel ezelőtt megszűnt. Az új buszjáratot a Komlói Tömegközlekedési Blognál is többen kérték, úgy tudjuk egyéb szálakon is kezdeményezték, támogatták az ötletet. Ezek a jelzések a Volánbusz Zrt.-hez is beérkeztek, amelyet a volántársaság megvizsgált és pozitív döntést hozott. Ennek értelmében 2022. nyarán próbajelleggel, új autóbuszjárat indulhat Komló és Orfű között, igazodva a strandolási szokásokhoz. A fent említett turisztikai célú járatokkal kapcsolatban a helyközi közlekedés ellátásáért felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium jóváhagyása minden esetben szükséges lesz, amint ezt megkapja a Volánbusz Zrt. indulhatnak a járatok. A budapesti vonal bővítése ennél előrehaladottabb, itt már a szükséges engedélyezési eljárást lefolytatta a közlekedési társaság, így a járat áprilisban elindulhat. Bán László, a Komlói Tömegközlekedés Blog vezető-szerkesztője a fejlesztési elképzelésekkel kapcsolatban elmondta, a két éve megkezdett munka nem hiábavaló, Komló város az utóbbi időszakban jelentős fejlesztést kapott a közösségi közlekedés területén, köszönhetően a szakminisztérium és a Volánbusz Zrt. pozitív hozzáállásának és persze a létező utasigényeknek, vagyis köszönet jár a komlóiaknak, akik értékelik és használják az új utazási lehetőségeket.

2022. március 6.

A bejegyzés trackback címe:

https://komloitomegkozlekedes.blog.hu/api/trackback/id/tr7717773428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása