Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés

KOMLÓ BEKAPCSOLÓDOTT AZ ORSZÁGOS KÖZLEKEDÉSI HÁLÓZATBA

2022. március 19. - BánLászló

komlo_2022.jpg

 Grafika: Komlói Tömegközlekedés Blog / Fotók: Rozs Bence

Áprilistól a közösségi közlekedés területén jelentős fejlesztés valósul meg Komló térségében. Mind a MÁV, mind a Volánbusz menetrendjében olyan pozitív változások állnak be, amelyekre régóta sokan vártak és amelyek nyertesei egyértelműen a komlóiak. A Komlói Tömegközlekedés Blog jelen írásában összeszedtük, hogy április 3-tól a távolsági közlekedés tekintetében mikor és hová lehet utazni legyen szó vonatról, vagy autóbuszról.

 

 UTAZÁS KOMLÓRÓL 

* Komlóról személyvonat indul 5:21-kor, átszállási lehetőség Sásdon a Baranya InterCity-re, érkezés Budapestre 8:05-kor

* ÚJ Komlóról személyvonat indul 6:39-kor Dombóvárra, átszállási lehetőség Sásdon a Győrbe közlekedő Helikon InterRégió vonatra (Kaposvár-Tapolca érintésével)

* ÚJ Komlóról autóbuszjárat indul 9:20-kor (péntekenként) Budapest, Népliget autóbusz-állomásra, a fővárosba érkezés időpontja 12:25 (átszállás nélkül, Szekszárdot nem érinti, haladás az M6-os autópályán)

* Komlóról személyvonat indul 11:01-kor Dombóvárra, ahol átszállási lehetőség van a Misina InterCity-re, érkezés Budapestre 14:05-kor

* Komlóról autóbuszjárat indul 15:20-kor (vasárnaponként) Budapest, Népliget autóbusz-állomásra, a fővárosba érkezés időpontja 18:40 (átszállás nélkül, Szekszárd érintésével, az M6-os autópályán)

* Komlóról személyvonat indul 17:01-kor Dombóvárra, ahol átszállási lehetőség van a Zengő InterCity-re, érkezés Budapestre 20:05-kor

* Komlóról személyvonat indul 19:01-kor (csak vasárnaponként) Dombóvárra, ahol átszállási lehetőség van a Sopianae InterCity-re, érkezés Budapestre 22:05-kor

* Komlóról személyvonat indul 21:01-kor Dombóvárra

 

 UTAZÁS KOMLÓRA 

* Dombóvárról személyvonat indul 4:31-kor Komlóra, érkezés 5:16

* ÚJ Sásdról személyvonat indul 6:05-kor Komlóra, érkezés 6:34

* Budapest Keleti pu.-ról Kresz Géza InterCity vonat indul 6:30-kor, amely Dombóvárra 8:56-kor érkezik és itt átszállással elérhető a Dombóvárról Komlóra 9:01-kor induló személyvonat, érkezés Komlóra 9:49-kor

* Budapest, Népliget autóbusz-állomásról autóbuszjárat indul 10:05-kor (vasárnaponként) Komlóra, az érkezés időpontja 13:15 (átszállás nélkül, Szekszárd érintésével, az M6-os autópályán)

* Budapest Keleti pu.-ról Rippl-Rónai InterCity vonat indul 12:30-kor, amely Dombóvárra 14:56-kor érkezik és itt átszállással elérhető a Dombóvárról Komlóra 15:08-kor induló személyvonat, érkezés Komlóra 15:57-kor 

* Budapest, Népliget autóbusz-állomásról autóbuszjárat indul 15:05-kor (péntekenként) Komlóra, az érkezés időpontja 18:15 (átszállás nélkül, Szekszárd érintésével, az M6-os autópályán)

* Budapest Keleti pu.-ról Tettye InterCity vonat indul 15:53-kor, amely Dombóvárra 17:49-kor érkezik és itt átszállással elérhető a csak vasárnapokon közlekedő, Dombóvárról Komlóra 18:12-kor induló személyvonat, érkezés Komlóra 18:56-kor 

* Győrből (Tapolcán és Kaposváron át) Helikon InterRégió vonat indul 15:11-kor Pécsre, amely Sásdon átszállás lehetőséget biztosít 20:27-kor Komlóra, az érkezés időpontja 20:56

* Budapest Keleti pu.-ról Misina InterCity vonat indul 17:53-kor, amely Dombóvárra 19:49-kor érkezik és itt átszállással elérhető a Dombóvárról Komlóra 20:12-kor induló személyvonat, érkezés Komlóra 20:56-kor 

 További járatfejlesztések várhatók 

A Komlói Tömegközlekedés Blog korábbi cikkeiben is utaltunk már arra, hogy 2022-ben több járatfejlesztés is megvalósulhat, amely tovább segíti Komló bekapcsolását az országos közlekedési vérkeringésbe.

* Idén nyáron terveink szerint a Komló-Fonyód-Balatonmáriafürdő járat már Keszthelyig fog közlekedni, a korszerű, légkondicionált autóbuszok pedig már nem csak szombaton és vasárnap vehetők majd igénybe. A járat átszállás nélküli kapcsolatot biztosít a Balatonnal, ezzel közvetlenül elérhető Balatonlelle és Balatonboglár is.

* A Balaton még jobb és gyorsabb megközelíthetősége érdekében közvetlen autóbuszjárat közlekedik majd Komló és Siófok között is, amely hiánypótló, hiszen a Balaton déli-partjának fővárosa is közkedvelt úti cél. 

* 2022. nyarán próbajelleggel új autóbuszjárat indul be Komló és Orfű között, amely szintén sokak kívánsága volt.

* Ősztől szeretnénk, ha ütemes menetrend alakulna ki Komló és a főváros között, a meglévő 9:20 és 15:20 járatok mellé, 6:20-kor és 12:20-kor is járatot kérvényezünk a szakminisztériumnál és a Volánbusznál, így három óránként elérhető lenne a főváros, átszállás nélkül. A járatok fontosak az egregyi-völgyben található települések lakóinak is, az ezzel kapcsolatos egyeztetések elindultak.

Szervezetünk két éve kezdte az aktív munkát, amelynek kézzel fogható eredménye 2021-ben a Komló-Balatonmáriafürdő buszjárat beindítása, a helyi buszflotta megújítása Credo BN12-es autóbuszokkal és blogunk lobbitevékenységének köszönhetően érkezett négy darab Volvo 8900-as autóbusz Komlóra, amelyek a Pécs-Komló helyközi vonalak magas színvonalú kiszolgálását teszik lehetővé. Valamint a legfrissebb előrelépés, az új pénteki Komló-Budapest buszjárat elindulása. 

2022. március 19.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://komloitomegkozlekedes.blog.hu/api/trackback/id/tr3917784412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása