Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés

TILOS A DOHÁNYZÁS A KOMLÓI AUTÓBUSZ-ÁLLOMÁSON

2022. május 25. - BánLászló

283304948_1137165536876805_400372062136462337_n.jpg

Fotó: Komló Média

Az idén január végén átadott új komlói autóbusz-állomáson csak a kijelölt területeken szabad dohányozni, erről adott ma tájékoztatást facebook oldalán Komló Város Önkormányzatának Városgondnoksága. A mai napon a dohányzást tiltó matricákat is kihelyezték az létesítmény területén, a szabálysértőket a közterület felügyelők megbüntetik. A dohányzással összefüggő tilalmak, korlátozások megsértése esetén 20.000 Ft-tól 50.000 Ft-ig terjedő egészségvédelmi bírság szabható ki. A Komlói Tömegközlekedés Blog álláspontja megegyezik a Városgondnokság álláspontjával, vagyis kiemelten fontos az autóbusz-állomás környezetének megóvása, a rend és a tisztaság fenntartása, a dohányzás tiltása pedig a nemdohányzó utasok egészségét is védi. Egy autóbusz-állomás minden város "kapuja", vagyis az ide érkezők itt szerezik meg első benyomásukat egy településről. Fontos, hogy ez a vélemény jó és pozitív legyen, ne a szétdobált cigarettacsikkek és egyéb szemét, hanem a virágos, tiszta kép fogadja az ideérkezőket és a komlóiakat egyaránt. Óvjuk a megye legszebb autóbusz-állomását, vigyázzunk rá közösen, mert ez a komlóiaké, a miénk. A komlóiak túlnyomó többsége véleményünk szerint rendszerető lakos, akik büszkék arra, hogy városuk a Mecsek ölelésében, szép környezetben helyezkedik el és ők bizonyára ezt a lépést is jó döntésnek tartják.

2022. május 25.

A bejegyzés trackback címe:

https://komloitomegkozlekedes.blog.hu/api/trackback/id/tr7117840041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

chinoin utca 2022.05.26. 17:18:57

Milyen "igényesen" lett kihelyezve a tájékoztató, egyébként pedig ez a fajta dohányzást tiltó piktogram nem felel meg a törvényben leírtaknak.

Földes Balázs 2022.11.19. 09:51:38

Igaz, már régi a hír, az viszont nem, hogy akármilyen tiltás is van, így is lesz egy néhány kőarc, aki akkor is rágyújt, ráadásul a sorban állva. A másik kicsit sem csodás látvány ezzel párhuzamosan, a hulladék gyűjtők állapota. Nem a kijelölt dohányzóhelyeket használják, mert nehogy már arrébb menjek, ott a kuka tetején nyomják el a csikket. Undorító, ahogy kinéz. Normál helyzetben ezen eszközöknek hófehérnek kellene lennie, de így, ááhh hagyjuk. Sajnálom az egészet, mert azt hittem, végre az új pályaudvar magával hozza a rendet és a kulturált közösségi teret. Ezek viszont azt sugalják, hogy a komlóiak nem érdemlik meg az új és modern épületeket. Ami megújul, azt azonnal degradálni, mert a régi amúgyis jobb volt. Annak a képére kell visszabutítani. Szánalmas!!

BánLászló 2022.11.19. 10:47:15

@Földes Balázs: Van benne igazság. A közterület felügyelők sűrűbb jelenlétét fogjuk kérni az önkormányzattól.
süti beállítások módosítása