Komlói Autóbuszos Tömegközlekedés

BŐVÜL A KOMLÓ-BUDAPEST BUSZJÁRATOK SZÁMA

2022. március 18. - BánLászló

komlo-bp_kep.jpg

Grafika: Komlói Tömegközlekedési Blog

Mint ahogy azt március 6-i írásunkban már beharangoztuk, bővül a Komló-Budapest buszjáratok száma. 2022. április 8-ától a meglévő járatok mellett elindul egy új, közvetlen autóbuszjárat Komló és Budapest, Népliget autóbusz-állomás között. Komlóról a hetek utolsó munkanapján 9:20-kor indul a járat, majd az autóbusz Bonyhádon 10:10-kor és Kakasdon 10:20-kor is megáll, azonban Szekszárd és Paks érintése nélkül, gyorsjáratként közlekedik Budapestre, ahová 12:25-kor érkezik. A járat -csakúgy, mint minden távolsági autóbusz- kizárólag kiegészítő jeggyel vehető igénybe.

A hetvenes években létezett már ilyen buszjárat, amely a Komló-Tamási-Dunaföldvár-Budapest útvonalon közlekedett. Aztán több évtizednyi szünet következett, amikor éppen tíz éve, 2012. áprilisától újra létesült közvetlen autóbuszos kapcsolat Komló és a főváros között, azóta péntekenként és vasárnaponként Budapestről Komlóra, vasárnap délutánonként pedig Komlóról Budapestre lehet utazni. A Komlói Tömegközlekedési Blog folyamatosan szorgalmazta a 1136-os számú Budapest-Szekszárd-Bonyhád-Komló autóbuszvonalon a járatok sűrítését, egy reggeli, délelőtti járat indítását Komlóról. A Volánbusz Zrt. megvizsgálta a járat beindításának lehetőségét, amelyet meglévő járatok módosításával, végül április 8-tól meg is valósít. A buszjáratok kényelmes utazást biztosítanak mindenkinek, késés és átszállás nélkül érhet célba az utazóközönség. A Komló-Budapest, Budapest-Komló járatok indulási idejét fenti ábránkon szedtük össze.

2022. március 18. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://komloitomegkozlekedes.blog.hu/api/trackback/id/tr7117783708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása